Hoe is Spookie ontstaan

Dat het schrijven van een boek je zoveel positieve energie kan geven heb ik de afgelopen maanden ontdekt. Maar hoe is Spookie eigenlijk ontstaan?​

Afgelopen jaren heb ik vaak met idee rondgelopen hoe tof het zou zijn om uit je eigen boek voor te lezen. Helemaal wetende dat je op een leeftijd bent gekomen dat je oma kan gaan worden en je uit je eigen boek kan voorlezen aan je kleinkind. Dit mijlpaal is laatst ook gebeurd, en zijn we grootouders geworden van kleinzoon Luuk.

De titel en het uitvoeren van het boek kwam voort uit de corona lockdown. Ondanks het feit dat ik inmiddels corona moe ben geworden, heeft deze tijd mij persoonlijk met bepaalde dingen verrijkt. Door de lockdown werd ook ons kinderdagverblijf op slot gezet, we hadden van de vijf groepen nog maar twee open voor mensen met een vitaal beroep. Hierdoor werd het werk na een aantal weken aanzienlijk minder en kwam er ruimte om me te gaan focussen op het maken van een boek.

De titel ontstond toen ik dacht: “Wat vinden jonge kinderen nu echt spannend, wat ik door een boek zou kunnen verzachten?”. Ik kwam eigenlijk gelijk op een monster of een spook uit. Met monsters heb ik weinig, maar een spook spreekt echt tot de verbeelding van het jonge kind. Zij vinden het vaak spannend en ook een beetje eng.

Het spook kreeg ik direct beeldend met de titel Spookie. Door een lief spookje te creëren wordt het voor een kind wat toegankelijker om een spook ook als iets leuks te zien. 

Zo is Spookie dus ontstaan. Wat vind jij van het lieve spookje? Laat het weten in een reactie of op onze social media.

Laat een reactie achter