Deel twee is uit , Spookie naar het Bos

Het tweede boek is uit , Spookie naar het bos . Spookie naar het bos is ontstaan vanuit mijn bewondering voor de schoonheid van de natuur. De natuur is voor iedereen heel belangrijk, dus het leek me mooi om met voorlezen al vroeg de natuur te introduceren aan het kind. 


De illustraties in het nieuwe boek zijn net allemaal kleine schilderijtjes, ze illustreren echt de schoonheid van het bos. Niet alleen de bomen worden schilderachtig neergezet, maar ook een klein aantal dieren die voorkomen in het bos.

De dieren die ik hiervoor heb gekozen zijn mijn persoonlijke favorieten. De grote bonte specht is de geluksvogel tussen mij en onze oudste zoon Jeroen. Deze mooie vogel met zijn rode vlekken is soms te vinden in onze tuin, even snoepen van de pinda’s. We moeten dan snel kijken, want hij is vaak zo weer weg.

Het hertje wat in de verte staat is van mijn lievelingsliedje die ik altijd zong in de opvang voor de kinderen op het kinderdagverblijf: “In het bos daar staat een huis”. Het is altijd erg leuk om alle gebaren met de kinderen te doen.

Het boekje is zoals in deel 1 geschreven in rijmvorm, de verhalen zijn kort zodat je fijn het hele boekje kan voorlezen aan u kind. Mijn favoriete gedeelte is met Loesje en een spinnetje. Ik denk dat kinderen dit erg leuk gaan vinden.

Spookie naar het bos heb ik opgedragen aan Daniel, onze middelste zoon, met de reden dat hij erg van het bos houdt. Hij woont inmiddels in de grote stad, maar komt nog geregeld thuis om een wandeling te maken.

Ik hoop dat er veel kinderen mogen genieten van Spookie naar het bos. Iedereen alvast heel veel leesplezier!

Laat een reactie achter